12 jaanuar 2014

Paula Brackston "The Witch's Daughter"

My name is Elizabeth Anne Hawksmith, and my age is three hundred and eighty-four years. If you will listen, I will tell you a tale of witches.  A tale of magic and love and loss.  A story of how simple ignorance breeds fear, and how deadly that fear can be.  Let me tell you what it means to be a witch.

Raamatu peategelaseks on Elizabeth (Bess) Anne Hawksmith, kelle pere suri katku ning ema poodi nõiana 1628. aastal üles. Ema viimaseks sooviks on, et Bess pöörduks musta maagiaga tegeleva võluri Gideon Mastersi poole ning õpiks tema käest nõidumist ja ellujäämiskunsti.
Aastaid hiljem on Bessi ja Gideoni teed lahku läinud, kuid mees on muutunud ahistajaks, kes arvab et tal on Elizabethile õigus ning jälitab teda läbi sajandite. Raamat lõppebki Bessi ja Gideoni viimase kokkupuutega.
Raamatul on palju positiivseid hinnanguid ja alguses oli see ka päris põnev, kuigi erilist üllatust ei valmistanud kordagi, sest autor polnud ühegi uue ideega välja tulnud. See katku ja nõidade põletamise teema on mitmetest hiljuti loetud raamatutest läbi jooksnud. Umbes poole raamatu pealt läks igavaks, aga pidasin siiski lõpuni vastu. Kui midagi muud lugeda pole, siis kõlbab kah.

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar