23 juuli 2024

Helen Dixon "Mõrv Enderley Hallis" (II)


Raamatu sündmused toimuvad 1933. aastal Inglismaal. Kitty Underhay on asjalik noor naine, kes juhib koos oma vanaemaga hotelli. Sarja avaraamatus tuli tal vanaema äraoleku ajal tegeleda väljailmunud sugulaste, kadunud rubiini ning mõrvajuhtumiga. Tol korral oli Kittyle suureks abiks hotelli uus turvaülem Matthew (Matt) Bryant. Oli eeldada, et nende kahe vahel on tekkimas soojemad tunded.
Eks see kõik tegi Kitty natuke kuulsaks ja nii pole imestada, et senitundmatud isapoolsed sugulased ta vastu huvi tunnevad. Kitty kutsutakse uhkesse Enderley Halli aega veetma, kuid rahulikust puhkusest on asi kaugel. Majaomaniku valduses olevad riikliku tähtsusega paberid varastatakse ning tapetakse üks majaelanikest. Kitty on paratamatult üks kahtlusalustest, sest enne tema saabumist oli ju kõik korras. Matt tuleb talle jällegi appi ja üheskoos tehakse kurjategija isik kindlaks.
Mulle meeldis natuke vähem kui eelmine osa ning seda üksnes põhjusel, et Kitty-Matti omavahelist suhtlemist oli liiga vähe. Samas sai Kitty oma ema kohta natuke rohkem teada ja on loota, et järgmistes osades avastab ta veelgi rohkem detaile. Matti taust on ikka veel suur saladus. 
Loen kindlasti edasi, sest sellest näib kujunevat mõnus muhekrimi sari. Helen Dixon suudab kahe maailmasõjavahelisest Inglismaast luua samasuguse mõnusa ja õduse mulje, kui Agatha Christie, kus isegi kuriteod polnud nii võikad, kui tänapäeval. 

pealkiri: "Mõrv Enderley Hallis"
autor: Dixon, Helen
tõlkija: Jälle, Ülle
kirjastus: Eesti Raamat
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 264
ilmumisaasta: 2023

ISBN-10: 9916735166
ISBN-13: 9789916735169

inglise keeles: "Murder at Enderlay Hall"
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 3.5/5 

***Suur tänu kirjastusele Eesti Raamat!***


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar