05 august 2024

Alex Finley "Õhtune vahetus"


1999. aasta vanaaastaõhtul rünnatakse Blockbusteri videolaenutuses nelja teismelist tüdrukut, kellest kolm surevad ja üks (Elle) jääb ellu. Kuritöö peamiseks kahtlusaluseks oli halvast perekonnast pärit Vince, kes küll arreteeriti, kuid vabastati piisavate tõendite puudumise tõttu. Vince kadus pärast seda jäljetult ning keegi pole temast juba aastaid midagi kuulnud.
Viisteist aastat hiljem toimub sama linna jäätisekohvikus peaaegu identne kuritegu - mõrvar tapab jällegi kolm teismelist tüdrukut ning neljas, seitsmeteistkümneaastane Jesse, jääb ellu. 
Pärast jäätisekohviku juhtumit võtab Elle'i kunagine õpetaja härra Steadman temaga ühendust ning palub naisel Jessega rääkida, Samasuguse kuriteo üleelanuna on ta ainuke, kes Jesse't tõesti mõista ja aidata suudab. 
Uusi mõrvajuhtumeid asub uurima viimaseid nädalaid rase politseinik Sarah Keller. Loosse on segatud ka Vince'i noorem vend, kes on nüüd advokaat. 
Meelelahutusliku poole pealt on raamat väga põnev, seda on raske käest ära panna ja nii ei tule loo puudujäägid kohe välja. Tagantjärele mõeldes segab natuke, et autor viskas erinevaid süžeeliine õhku ja ei tõmmanud kõiki otsi kokku, kuid lugedes ei häirinud. 
Kuigi lõpule ei anna see midagi teada, tahaksin ma siiski vastuseid kahele küsimusele. Mis sai Atticust? Oletan, et ta suri, sest tema nimi sai kaksikute keskmiseks nimeks. Kumb siis kumba ahistas, kas Jesse õpetajat või vastupidi. Kes on lugenud, mis te arvate? 

pealkiri: "Õhtune vahetus"
autor: Finley, Alex
tõlkija: Suits, Leena
kirjastus: Eesti Raamat
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 270
ilmumisaasta: 2023

ISBN-13: 9789916703823

inglise keeles: "The Night Shift"
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 3.5/5

***Suur tänu kirjastusele Eesti Raamat!***

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar