01 juuni 2023

Simon Brett "Kondid küünis" (II)


Sarja teises kohtume juba eelnevalt tuttavate Carole'i ja Jude'iga. Viimane on kuskil reisil, oletatavalt koos meessõbraga, aga Jude on ju salalik, nii et päris kindel olla ei saa.
Seekordne juhtum saab alguse sellest, et Carole otsustab kodukanti avastada ja läheb uues piirkonnas pikemale jalutuskäigule. Kahjuks hakkab paduvihma sadama ja nii ei jää tal muud üle, kui vanast küünist vihmavarju otsida. Raamatu pealkiri annab juba vihje, mida ta sealt leiab.
Eelneva juhtumi baasil on Carole juba targem ja helistab kohe politseisse. Seekordne kokkupuude ametivõimudega on hoopis meeldivamat sorti, aga kasu pole neist ikkagi ja lõpuks jääb juhtum jällegi amatöördetektiivide lahendada.
Sarja esimest osa lugedes, oli mul alguses raske stiiliga harjuda, nüüd oli juba kergem ja minu arvates on autor samuti edasi arenenud. Carole meeldis mulle antud teoses rohkem, Jude aga vähem. 
Selline hea ja rahulik, natuke nostalgiline krimka, milles veel igaühel mobiiltelefone taskus pole. Kuigi võib lugeda ka eraldiseisvana, soovitaksin alustada esimesest osast, siis saab peategelaste taustast paremini aru.

pealkiri: "Kondid küünis"
autor: Brett, Simon
tõlkija: Nooni, Eva
kirjastus: Eesti Raamat
formaat:
 pehmekaaneline 
lehekülgede arv: 282
ilmumisaasta: 2023 (esmatrükk 2001)

ISBN-13: 9789916703762

inglise keeles: "Death on the Downs"
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 4/5 

***Suur tänu kirjastusele Eesti Raamat!***

Samalt autorilt olen lugenud veel:


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar