08 juuni 2023

Lisa Barr "Woman on Fire"


Jules Roth on algaja, aga väga sihikindel ajakirjanik, kes saab tööd uuriva ajalehetoimetaja Dan Mansfieldi juures. Ellis Baumi palvel hakkavad nad otsima kunagi ta perele kuulunud maali "Naine tules", mille jäljed kaovad Natsi-Saksamaal. Sama maali otsib taga ja peab enda omaks ka  kunstiga kauplev Margaux de Laurent. 
Lugu natside varastatud kunstiteosest on atraktiivne ning päevakohane, alles hiljuti lugesin artiklit, kus räägiti ühe kunstiteose tagastamisest. Idee mulle meeldis, kuid vastupidiselt mu ootustele on see pigem segu krimkast ja armastusromaanist kui ajalooline romaan, mis ei ole ju iseenesest halb, aga antud juhul lõpptulemust ei parandanud. Veendusin jällegi, "Less is more" ehk "Vähem on parem" kehtib ka raamatute puhul. Ei ole vaja tegelastele kõikvõimalikke omadusi külge pookida või liiga palju süžeepöördeid sisse panna, sest see kõik ei mõju see enam usutavana ja teos kaotab punkte. 
See oli me raamatuklubi raamat, inimestele üldiselt meeldis ning mina olin oma kriitikaga üksi. Mis näib olevat tavapärane tulemus. 

pealkiri: "Woman on Fire"
autor: Barr, Lisa
kirjastus: Harper Paperbacks
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 416
ilmumisaasta: 2022

ISBN-10: 0063040883
ISBN-13: 9780063040885

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 2.5/5


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar