12 august 2022

Erle Stanley Gardner "Sametiste küüniste juhtum" (Perry Mason I)


Advokaat Perry Masoni ukse taha tuleb uus klient, Eva Belter, kes vajab hädasti abi. Neiu Eva oli parajasti ühe poliitikuga restoranis, kui seda toitlustusasutust röövida üritati ja nüüd on vaid aja küsimus, mil kollase lehe ajakirjanikud asjast haisu ninna saavad ja juhtumist, kas lugu kirjutada tahavad või mitteavaldamise eest suurt rahasummat nõuavad. Kuigi Masoni sekretär soovitab juhtumit mitte vastu võtta, otsustab advokaat siiski teisiti ja ei jõua end pärast ära kirjuda.
Haarasin selle pisikese raamatu rongi peale lugemiseks. Sõit Jõgevalt Tallinnasse kestab umbes kaks tundi ja oleks see veerandtunnikese võrra pikem olnud, oleksin ka raamatu läbi saanud. Kahjuks polnud mul muud lugemist käepärast, sest kuigi mulle on üldiselt mulje jäänud, et Perry Masoni lood on päris head, siis see oli vilets. 
Olin päris kindel, et tegemist on autori hilisema tööga, no mõnikord on ju nii, et mida edasi, seda kehvemaks sarja raamatud lähevad, kuid selgus, et hoopis sarja esimesega. Kogu raamat mõjus toorena, kondikava oli, aga liha luudel mitte. Kuna mul muud teha polnud, siis kõlbas lugeda ka, aga muus olukorras, oleksin pooleli jätnud.

pealkiri: "Sametiste küüniste juhtum"
autor: Gardner, Stanley Erle
tõlkija: Kahusk, Neeme
kirjastus: Elmatar
formaat: taskuformaadis pehemkaaneline
lehekülgede arv: 224
ilmumisaasta: 1998 (esmatrükk 1933)
ISBN-10: 998583271X

inglise keeles: "The Case of Velvet Claws"
saksa keeles: ei leidnud infot

Goodreadsi hinnag: 2/5 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar