27 november 2021

Peter May "Mustmaja" (I)


Šotimaa kauges nurgas, Lewise saarel leiab aset jõhker mõrv, mis sarnaneb Edinburghis toimunud tapmisega. Politseinik Fin on Lewise saarel üles kasvanud ja nüüd saadetaksegi ta koha peale asja uurima. 
Ohver oli Fini koolikaaslane ja kiusaja. Kohalike jutust selgub, et ta jätkas sama käitumisstiili ka täiskasvanuna ning enamikke jätab ta surm ükskõikseks või isegi rõõmustab.
Mõrv ja tapja otsimine pole selles loos tegelikult üldse olulised, juhtum saab lahenduse justkui muuseas ja kuna saare elanikel oli surnust ükskõik, siis ei suutnud tema tapmine ka minus mingeid erilisi emotsioone tekitada.  Raamatu keskmes on hoopis Fini (üleskasvamise) lugu, tema kaotused ja lein. Pärast kahte aastakümmet saarele tagasipöördumine pole kerge, sest sunnib meenutama sündmusi, mida oleks parem unustada. 
Loos on oluline koht ka traditsioonilisel suulade (lindude) tapmisel. Internetist otsides leiab selle kohta täpsemat pildi- ja videomaterjali, mida vaadake omal vastutusel. 
Mulle väga meeldis ja kuna tegemist on triloogia esimese osaga, siis tahan kindlasti edasi lugeda. Lindude osas hoiatan, aga muidu soovitan soojalt! 

pealkiri: "Mustmaja"
autor: May, Peter
tõlkija: Kolk, Jüri
kirjastus: Eesti Raamat 
formaat:
 e-raamat
lehekülgede arv: 354 (paberraamatu)
ilmumisaasta: 2021 (esmatrükk 2011)

ISBN-13: 9789916122624 (paberraamatu)

inglise keeles: "The Blackhouse"
saksa keeles: "Blackhouse"

Goodreadsi hinnag: 4.5/5 

***Suur tänu kirjastusele Eesti Raamat!"***


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar