09 november 2021

Eloísa Díaz "Patukahetus"


"Patukahetsus" algab prügikastist leitud noore naise surnukeha juhtumiga, mida hakkab uurima politseiinspektor Joaquin Alzada. Raamatu sündmused hüppavad edasi-tagasi 2001. ja 1981. aasta vahel.  1976 - 1983. aastal valitses Argentiinas diktatuur,  paljud inimesed kadusid tol ajal jäljetult ja ära viidi ka Alzada vend ning vennanaine. 
Kuigi raamat algab surmajuhtumiga ja tapmise uurimisega, siis pole see puhas kriminaalromaan. Minu arvates on mõrv on vaid teljeks, mille ümber tegelasi ja tegevusi koondada ning minevikust rääkida ja keskmes on hoopis see, kuidas inimesed pärast sellist režiimi edasi elavad. Kuidas on töötada koos inimestega, kellest musta minevikku sa tead? Kuidas kasvatada vennapoega, kes tolle aja sündmusi täpselt ei mõista?
Minevikumeenutused polnud kerge lugemine, kuid mulle meeldis, et sain pilgu heita maailma, millest ma mitte midagi ei teadnud. Ainuke etteheide on puudulik lõpp. Oma peaga suudan muidugi otsad kokku tõmmata, kuid oleksin tahtnud seda ka kirjapandult lugeda.
Soovitan siiski teilegi, kui tahate midagi teistsugust lugeda.

pealkiri: "Patukahetus"
autor: Díaz, Eloísa
tõlkija: Riikoja, Kaja
kirjastus: Eesti Raamat
formaat:
 e-raamat
lehekülgede arv: 261 (paberraamatu)
ilmumisaasta: 2021
 (esmatrükk 2019)
ISBN-13:
 9789916122297 (paberraamatu)

inglise keeles: "Repentance"
saksa keeles: "1981"

Goodreadsi hinnag: 4/5

***Suur tänu kirjastusele Eesti Raamat!"***

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar