25 mai 2018

C.W. Gortner "Viimane kuninganna"


Sisututvustus Goodreadsist:

Romaan viib lugeja XVI sajandi alguse Hispaania kuningakoja süngest majesteetlikkusest Flandria, Prantsusmaa ja Tudorite Inglismaa sädelevatesse ja intriigirikastesse õukondadesse ja sealt jälle tagasi Hispaaniasse. Meie ette tõuseb viimane hispaania verd kuninganna – müütiline ja mõistatuslik Kastiilia Juana, tema vastuolulised vanemad, katoliiklik kuningapaar Isabel ning Fernando, abikaasa Flandria ertshertsog Philippe ning samuti paljud teised tolle ajastu mõjukad persoonid.

Pärast C.W. Gortneri "Kuninganna vande" lugemist tahtsin sama autori teostega jätkata ja valisin käesoleva, mis räägib Isabella tütre Juana elust. 
Ajaloost on teada, et 1504. aastal päris Juana  pärast oma ema surma Kastiilia trooni. Kuigi tal oli troonile õigus, algas tal äge võitlus võimu pärast nii abikaasa, kui lihase isaga. Lõpuks saigi troonile hoopis ta mees Philippe (Felipe I). Kui Felipe I ootamatult suri, siis kuulutati Juana hullumeelseks ning kuna nende ühine poeg Karl oli vaid kuueaastane, siis sai Kastiilia tegelikuks valitsejaks Juana isa Fernando II.
Nende kahe raamatu üksteise järel lugemine oli nii hea kui halb. Ühelt poolt olin juba teemas sees ning mul oli Juanast väga kahju. Abikaasa reetmisest saan veel aru, aga et oma isa sulle sedasi noa selga lööb... Teisalt tekkis mul ka kahe raamatu võrdlusmoment ning kuigi hea, jäi "Viimane kuninganna" mu arvates veidi nõrgemaks. Lugeda soovitan siiski mõlemaid. 

pealkiri: "Viimane kuninganna"
autor: Gortner, C. W.
keel: eesti
kirjastus: Eesti Raamat
formaat: kõvakaaneline
lehekülgede arv: 336

ilmumisaasta: 2009 (esmatrükk 2006)
ISBN-13: 9789949255528
 
inglise keeles: "The Last Queen"
saksa keeles: "Die Tränen der Königin"

Goodreadsi hinnag: 4/5 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar