25 mai 2018

C. W. Gortner "Kuninganna vanne"


Sisustutvustus Goodreadsist:
 
Mitte keegi ei uskunud, et mulle oli ette määratud suur tulevik... Nii algab Isabella (Isabeli) lugu selles sündmusterohkes romaanis ajaloo ühest kõige kuulsamast ja vastuolulisemast kuningannast – sõdalasest, kes ühendas killustunud riigi, usukaitsjast, kelle kuningriik taastas inkvisitsiooni, ja visionäärist, kes saatis Kolumbuse avastama Uut Maailma.  

Isabella sündis 1451. aastal ning oli alles teismeline kui ta isa suri. Ta oli sunnitud koos oma ema ja vennaga õukonnast põgenema, sest  troonile asuv poolvend  Enrique ei pruukinud nende kohalolekule soosivalt vaadata. 
17. aastaselt sai Isabellast Kastiilia, Hispaania suurima kuningriigi pärijanna. Trooni kindlustamiseks abiellus ta Aragóni printsi Fernandoga. Nende liit ühendas kaks kuningriiki ühe krooni, ühe riigi ja ühe usu alla, kuid abielus oli pidevalt õhus küsimus, kes on tegelik valitseja. Fernando pidi lõpuks oma naise üleolekut tunnistama, kuid see oli kibe pill. 
Isabella läheb ajalukku valitsejannana, kes toetas meresõitja Kolumbuse unistusi, pidas sõda mauridega ning võitis Hispaaniale Granada ja pani aluse Hispaania inkvisitsioonile.
Umbes 15 aastat tagasi õnnestus mul külastada Hispaania linna Granadat ning selles asuvat Alhambra nimelist lossi. Kahjuks piirusid mu teadmised kuninglike perede ajaloost tol ajal vaid Prantsumaa omadega, nii ei teadnud ma Kastiilia Isabellast midagi. Pärast Gortneri raamatu lugemist tahaksin väga Granadasse tagasi minna ja neid kohti uue, teadlikuma pilguga vaadata.
 
pealkiri: "Kuninganna vanne"
autor: Gortner, C. W. 
keel: eesti
kirjastus: Ersen
formaat: pehmekaaneline
lehekülgede arv: 456

ilmumisaasta: 2014 (esmatrükk 2012)
ISBN-13:
 
inglise keeles: "The Queen's Vow"
saksa keeles: "Der Schwur der Königin"

Goodreadsi hinnag: 4.5/5 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar