29 detsember 2016

Sabaa Tahir "An Ember in the Ashes" (Ember in the Ashes I)

Elias õpib sõjaväeakadeemia lõpuklassis ning temast peaks saama maski kandev sõdur. See pole tulevik, mida ta endale ette sooviks, kuid mõnikord on saatusel omad plaanid.
Leia elas koos oma vanavanemate ja vennaga, kuid kui vend vahistatakse ning vanaisa-ema tapetakse, siis otsustab ta vastupanuliikumise üle otsida ning neilt venna vabastamiseks abi paluda. Vastupanuliikumise juht on venna vabastamist nõus proovima vaid tingimusel, et Leia läheb orjana sõjaväekadeemiasse salakuulajaks. Koolis ristub ta tee Eliasega.
Sabaa Tahiri loodud fantaasiamaailm on saanud inspiratsiooni Vanast-Roomast ning raamat mõjub esimese hooga julma ja vägivaldsena, kuid soovitan sellest mööda vaadata ja edasi lugeda, sest lugu ise on väga köitev ja hästi kirjutatud. Tõsi, natuke on ettearvatavust ka, sest mida ikka oodata, kui peategelasteks on poiss ja tüdruk, kuid kindlasti pole tegemist lääge, esmapilgust armastusega, kus prints valgel hobusel hädas neidist päästma tõttab.
See oli tegelikult ülelugemine. Kui plaanisin sarja teist osa lugema hakata, sis tahtsin oma mälu värskendamiseks eelmisel aastal kirjutatud arvamuse uuesti üle lugeda. Tean, et raamatut lugesin, aga mida polnud, oli blogipostitus. Põhjus selgus, kui Goodreadsist nägin, et lugesin seda vahetult enne reisi ja küllab nii see postitus ununeski. Nii lugesingi uuesti ja sel korral kirjutasin postituse ka.

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: "Die Herrschaft der Masken"

Goodreadsi hinnang: 4.5/5

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar