13 märts 2015

V.E. Schwab "A Darker Shade of Magic" (Shades of Magic I)


Kujutage ette maailma, milles paralleelselt eksisteerib neli Londonit: hall on maagiata, igav ja hall ning seda valitseb hull kuningas George; punane on täis maagiat ja elu ning selle valitsejad on Mareshi dünastiast; valge London on ohtlik koht, milles valitsevad need, kes on trooni jõu ja vägivallaga enda kätte haaranud, maagia on relvaks ja vahendiks võitluses; must on unustuste hõlma vajunud, sest selles võttis võimust must maagia ja teiste paraleelmaailmade säästmiseks lukustati see kinni.
Tavainimesed elavad oma igapäevaelu selles linnas, kus nad sündisid, kuid üksikud üliharuldased võlurid, nagu Kell suudavad maailmade vahel liikuda. Viimane on ametlikult punase Londoni kuningliku pere sõnumitooja ja mitteametlikult salakaubavedaja. Ühel päeval satub Kelli kätte mustast Londonist pärit kivi, mille omamine on üliohtlik. Kui taskuvaras Lila kivi varastab, on temagi elu ohus ja nii ei jää neil kahel muud üle kui oma elu eest ja maailmade päästmise nimel joosta ja tegutseda.
"A Darker Shade of Magic" meeldis mulle väga, selles oli võlukunsti, seiklust ja põnevust, romantikat kahjuks minimaalselt, aga loodan, et autor parandab selle järgmises osas, mis peaks ilmuma 2016.
PS. Kaanekujundus on küll täiesti ebaõnnestunud.

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar