04 oktoober 2024

Robert Jackson Bennett "The Tainted Cup" (I)


Kuskil on kuningriik, mis on ümbritsetud kõrge, kivist kaitsemüüriga. Müür hoiab merekoletisi eemal, nii et on mida kaugemal sa rannikust elad, seda turvalisemas kohas, sa oled. Osa elanikest on keemiliselt muudetud, st nende andeid või välimust on kunstlikult võimendatud. Näiteks matemaatikute oskusi on paremaks muudetud, nii et nad on kui elavad taskuarvutid. 
Ana Dolabra on Daretana piirkonna uurija ning Dinios (Din) Kol tema assistent. Din on graveerija, st tal on tänu muutustele eraldkordne ja täpne mälu, mis ei lase tal mitte midagi unustada. Kui härrastemajas tapetakse kõrge ametnik, läheb Din kohale Ana jaoks infot koguma. Ana väljas ei käi ja toetub vaid oma assistendi mälule ning raamatutele. 
Seda raamatut reklaamitakse Sherlock Holmes'i laadse loona. Kuigi Din pole eriti Watsonilik, olen selle võrdlusega nõus. Lugemise algus läks natuke vaevaliselt, sest autor ei seleta enda loodud maailma piisavalt. Kuid järk-järgult hakkasin ka taustast rohkem aru saama ja siis meeldis raamat väga, sest kujunes korralikuks krimilooks. 

pealkiri:  "The Tainted Cup" (I)
autor: Bennett, Robert Jackson
kirjastus: Del Rey
formaat:
 kõvakaaneline
lehekülgede arv: 432
ilmumisaasta: 2024

ISBN-10: 1984820702
ISBN-13: 9781984820709

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 4.5/5


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar