01 mai 2023

Jenny Hale "Liblikaõekesed"


Leigh Henderson on ambitsioonikas ja end ise üles töötanud noor naine. Tal olid suured tulevikuplaanid, kuid ootamatu vallandamine tõmbas neile vee peale. Ema kutsel läheb ta tagasi oma kadunud vanaema ehk memme majja. Selles kohas veetsid Leigh ja ta õde Meredith palju ilusaid hetki, kuid tagasiminek pole lihtne, sest memme ju enam pole.
Õed pole kunagi lähedased olnud, küllap seepärast, et nad on nii ellusuhtumiselt kui eesmärkidelt väga erinevad. Kui Leigh tahtis karjääri teha, siis Meredith on lillelaps, kes vastavalt tujule maailmas ringi rändab. Nüüd peaksid nad memme majas siiski kokku saama, kuid pole kindel, kas Meredith ka kohale ilmub.
Eks see, mis raamatus kõlama jääb, ole sõltuvalt lugejast erinev, kuid "Liblikaõekesed" on mu arvates eelkõige lähedase inimese kaotamisest ja leinast; perekonnast, pereliikmete vahelistest suhetest; tülidest, lahkarvamustest ning leppimisest. Muidugi mahub sinna vahele ka romantikat ja vana armastuse ülessoojenemist, kuid see polnud kõige olulisem.
Goodreadsis on üldhinnang kõrge, mul jäi madalamaks, aga mitte kirjutamisstiili, vaid sisu pärast. Kaotusevalu ja leinatemaatika ei köida mind hetkel.

pealkiri: "Liblikaõekesed"
autor: Hale, Jane
tõlkija: Suits, Leena
kirjastus: Eesti Raamat
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 244
ilmumisaasta: 2023

ISBN-13: 9789916125533

inglise keeles: "Butterfly Sisters"
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 3/5

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar