23 märts 2022

Pille Simon "Pojengid taeva äärel"

Raamatu peategelane Anneli oli rängas liiklusõnnetuses. Nüüd on ta kodus abikaasa Andrese hoole all, kuid pärast koomas olemist, on Annelil mäluga tõsiseid probleeme. Ta ei suuda ei oma eelnevat elu ega tol saatuslikul päeval juhtunut meenutada. Nii palju ta teab, et nende väike tütar Anita, sai õnnetuses surma. Lõpuks hakkab talle ka tunduma, et mees pole temaga päris aus.  
Kui te nüüd võrdlete minu kirjutatut, raamatu kaanel olevaga, siis need on väga erinevad. Ma kirjutasin enda oma selle põhjal, kuidas raamatut lugema hakates sündmustest aru sain, nö. ametlik sisutuvustus on hoopis selgem ja arusaadavam.
Algus tundus väga loogiline ning isegi ühe teise raamatu pealt maha kirjutatud, kuid siis pööras autor kõik pea peale,  sellele järgnes uus pööre ja nii kohe mitu korda. Enda jaoks võrdlesin seda tundega, mis tekib siis, kui keerukuju mängides liiga pikalt ümber oma telje pöörad ja kõndima hakates on kõik keerlevj a segane ning läheb natuke aega enne kui õige suuna üles leiad. Lõpuks mõistsin, et Anneli vaatenurka ei saa üldse usaldada.
Mõnes mõttes on hästi tore, et kirjanik suutis mind nii edukalt ninapidi vedada, kuid see tegi kogu loo ka kohati nii segadeks, et mul oli raske järge pidada ja lugemas püsida. Samas sai kõik lõpuks selgeks ja kohalik konstaabel Madis Uhtras oli päris armas. Punktihinnanguna andsin kolm viiest, sest autori stiil mulle meeldis.

pealkiri: "Pojengid taeva äärel"
autor: Simon, Piret
kirjastus: Eesti Raamat
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 216
ilmumisaasta: 2022

ISBN-13: 9789916122839

inglise keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 3/5 

***Suur tänu kirjastusele Eesti Raamat!"***

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar