24 märts 2022

Matt Brolly "Ristiretk" (I)


Inglismaal, Weston-super-mare linnakeses leitakse rannalt vanema naise, Veronica Lloydi surnukeha. Mõrvaohvri kätel on torkehaavad. Juhtumit asub uurima Louise Blackwell, kelle jaoks on see pärast suurlinnast lahkumist, esimene mõrvajuhtum. Kui järgmisena leitakse kohalikust kirikust preestri laip, siis mõistavad kõik, et tegemist on omavahel seotud kuritöödega ning neil on tegemist sarimõrvariga. 
Louise taust oli mõrvajuhtumite ja tapja tagaajamisest huvitavam. Ta lahkus eelmisest töökohast, sest ametlikult öeldes tulistas kaitsetut inimest. Seda, et tookordne partner Finch juhtunu kohta valetas ja endale soodsas valguses esitas, ei uskunud keegi. Louise pagendati väikelinna ja Finch sai ametikõrgendust. Lugu pidanuks sellega lõppema, kuid mees ei jäta naist rahule ja hoiab tal ilmselgelt silma peal. 
Kuigi brutaalsete mõrvadega, tundus "Ristiretk" aeglaselt kulgeva raamatuna. Mulle meeldis ja ootan juba järge, sest teose lõpp andis lootust, et Louise sulab oma uude töökollektiivi sisse ja ehk jätab Finch ta samuti rahule.

pealkiri: "Ristiretk"
autor: Brolly, Matt
tõlkija: Mikk, Nele
kirjastus: Eesti Raamat
formaat:
pehmekaaneline
lehekülgede arv: 336
ilmumisaasta: 2022 (esmatrükk 2020)

ISBN-13: 9789916972519 

inglise keeles: "The Crossing"
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 4/5 

***Suur tänu kirjastusele Eesti Raamat!"***

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar