23 jaanuar 2020

Indrek Hargla "Apteeker Melchior ja Pilaatuse evangeelium" (Apteeker Melchior VII)


Kahe vihavaenul oleva perekonna pead otsustavad rahu sõlmida ning lubaduse kinnituseks saadavad oma pojad nö. neutraalse vahemehe juurde elama. Poisid sõbrunevad omavahel ning kõik näib olevat parimas korras kuni üks neist surnuna leitakse ning teist tapatöös süüdistatakse. Kuna väidetava tapja isal on ikkagi lootus oma poja süütust tõestada, kutsub ta Melchiori appi. Apteeker nõustub, loomulikult leiabki lahenduse ning süüdlane saab karistada.
Tegemist on sarja seitsmenda raamatuga ja kui vahepeal hakkas apteekrihärra vananemise märke näitma, siis nüüd on ta jälle kenasti kosunud. Miskipärast tekkis mul pärast läbilugemist paralleel Agatha Christie Miss Marplega (Poirot sobiks soo poolest muidugi rohkem, kuid Melchior on mu arvates ikkagi enam Miss Marple moodi - jututab siin ja seal ning näeb loos detaile, mis mulle lugejana varjatuks jäid). Mõrvari tegelane jäi minu jaoks kuni lõpuni mõistatuseks ja see on kriminulli puhul alati pluss.
Kuigi peategelane vananeb, loodan, et tal on veel palju aastaid (loe raamatuid) ees. Noor Melchior ei ole veel valmis teatepulka üle võtma.

pealkiri: "Apteeker Melchior ja Pilaatuse evangeelium"
autor: Hargla, Indrek
keel: eesti
kirjastus: Raudhammas 
formaat: pehmekaaneline
lehekülgede arv: 468

ilmumisaasta: 2019
ISBN-13: 9789949739707
  
inglise keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnang: 4.5/5 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar