28 juuni 2016

Kate Morton "The Forgotten Garden"


Väike, nelja aastane tüdruk leitakse sadamast üksinda kohvri pealt istumast. Ilmselgelt tuli ta Inglismaalt saabunud laeva pealt, kuid lähedastest pole jälgegi ning on arusaamatu, kuidas jõudis väikelaps üksi Austraaliasse.
Tüdruk (Nell) lapsendatakse ning neiu 21. sünnipäeval teeb kasuisa otsuse talle sadamast leidmise kohta tõtt rääkida. See paneb sündmused lumepallina veerema ja miski pole Nelli ega ta pere jaoks enam endine.
Loomulikult püüab Nell oma päritolu välja selgitada ning uurida, kes ta pärisvanemad olid. Sündmused hüppavad 20. sajandi alguse, 1975. aasta (Nell Inglismaal) ja 2005. aasta vahel, mil Nelli lapselaps Cassandra vanaema pärandit ja tausta edasi uurib.
Eelmise Mortoni raamatu järel võtsin kohe ka järgmise käsile. Goodreadsis on "Unustatud aed" kõrgeid hinnanguid saanud, kuid kahjuks ei jaga ma üldist arvamust. Raamatu algus ning vahele pikitud muinasjutud meeldisid mulle väga ja algus meenutas isegi natuke "Light Between the Ocean"-it, mida ma väga heaks märgiks pidasin, kuid viimane kolmandik hakkas tüütama - liiga pikk, segane ning veniv.
Seda tüüpi raamat kannatab mu meelest välja vaid teatud hulga valesid juhtlõngu ning antud juhul sai neid liiga palju. Lõpuks tüdinesingi, sest kogu aeg liikusime vales suunas. Arvan, et kui autor oleks raamatut natuke lühendanud ja süžeeliine ning jutustajaid vähendanud, siis oleks väga hea raamat välja tulnud, sest lugu ise ja tegelased olid huvitavad. Kuid antud kujul meeldis mulle "Saladuse hoidja" rohkem. Kergemaks suvelugemiseks sobivad aga mõlemad.

eesti keeles: "Unustatud aed I-II"
saksa keeles: "Der verborgene Garten" 

Goodreadsi hinnang: 3/5

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar