15 august 2017

Lucinda Riley "The Lavender Garden"

Lucinda Riley'le omaselt on raamatus kaks ajaliini. Esimene neist viib meid 1998. aasta Prantsusmaale, kus Emilie de la Martinière pärib ema surma järel imekauni maja ning sinna juurde kuuluva viinamarjaistanduse. Kahjuks on majal võlgu ning Emilie peab otsustama, mida pärandusega edasi teha. Sobivalt ilmub välja tundmatu noormees Sebastian, kes on talle igati toeks ning nõu ja jõuga probleeme lahendada aitab.
Teise ajaliini sündmused järgivad inglannat Constance Carruthersit, kes 1944. aastal briti salaagendina Prantsusmaale saabub.
Eelistasin sõjaaja liini, sest Constance oli peategelasena sümpaatsem. Võibolla oli asi ka võrdlusmomendis ja mõnes teises raamatus poleks ma Emilie suhtes nii kriitiline olnud, kuid antud juhul mõjus ta eluvõõra ja allaheitlikuna. Jäi mulje, et ta pole üldse võimeline üksi hakkama saama ning vajab alati enda kõrvale kedagi, kes otsustamise tema eest ära teeks. Lugejana, st kõrvalseisjana sain kohe aru, et Sebastian ei kõlba mitte kuhugi ja seal peab mingi kala peidus olema, sest ühe armastusromaani puhul ei saa ju nii olla, et naispeategelane juba raamatu esimeses pooles endale mehe leiab ning õnnelikult abielusadamasse tüürib. Huvitav oli oodata ja lugeda, kuidas see asi lõpuks lahenduse saab.
Tegelikult oleksin tahtnud lugeda ka rohkem Emilie vanemate lugu, aga seda raamatus polnud.  
Puudustele vaatamata oli see hea meelelahutuslik raamat, täpselt selline lugemiselamus, mida ma Lucinda Riley teost kättevõttes ootan. 

pealkiri: "The Lavender Garden" 
autor: Riley, Lucinda
keel: inglise
kirjastus: Atria Books
formaat: pehmekaaneline
lehekülgede arv: 416
ilmumisaasta: 2013 (esmatrükk 2012)
ISBN-10: 1476703558
ISBN-13: 9781476703558

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: "Der Lavendelgarten"

Goodreadsi hinnag: 4.5/5 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar