29 detsember 2021

Ellin Carsta "Das Unrecht der Väter" (Falkenbach Saga I)


Mitmeosalise (hetkel on ilmunud neli osa) perekonnasaaga sündmused algavad 1936. aastal Saksamaal. Loo keskmes on Paul-Friedrich von Falkenbach ja vennad Lehmannid ning nende perekonnad. Need kolm meest on pikaajalised lahutamatud sõbrad, kes sõdisid koos Esimeses maailmasõjas ja pärast seda panid aluse ühisele ärile. Kui Lehmannite pojad on juba perekonnaäris aktiivsed, siis Falkenbachide järeltulijad hoiavad perefirmast eemale. Poeg Gustav tahab hoopis arstiks saada ning tütar Wilhelmine pole üldse veel oma kohta leidnud. 
Ühel päeval seisab ukse taga kolme sõbra sõjaväekaaslase tütar, kes uurib oma isa surma asjaolusid.  Falkenbach ja Lehmannid pole temaga kohtumise üle rõõmsad, vihjatakse et nende minevikus on saladus, mille avalikuks tulemist nad ei taha.
See sobiks hästi ajalooliste romaanidega tutvuda soovijale, sest lugejat ei koormata tohutu hulga ajalooliste faktidega, ega ülipikkade kirjeldustega. Kirjanik keskendub sündmustele, tegelased jäävad pigem mustvalgeteks ning pealiskaudseteks. Kuna on tegemist esimese raamatuga, siis ei saa ükski süžeeliin ka lõplikku lahendust. 
Kui ma tavaliselt eelistan hästi pakse ja põhjalikke ajaloolisi romaane, siis sel korral oli Carsta just sobiv. Ei mingit süviti minekut, ladus ja kerge lugemine. 

pealkiri: "Das Unrecht der Väter"
autor: Carsta, Ellin
kirjastus: Tinte & Feder
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 343
ilmumisaasta: 2020

ISBN-10: 2496702604
ISBN-13: 9782496702606

inglise keeles: pole ilmunud
eesti keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 3/5 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar