28 september 2024

Sue Lynn Tan "Daughter of the Moon Goddess" (I)


Raamat on inspireeritud Hiina legendist. Xingyin on kuujumalanna tütar, kel pole oma vanemate minevikust ning enda võlukunstist aimugi. Surematute valitsejate teada pole teda olemaski. Kui ta maagia ja olemasolu avastatakse, siis ei jää Xingyinil muud üle, kui kuu pealt maale põgeneda. Ta kandideerib ja valitakse valitsejate poja kaaslaseks, kellega ta siis koos õpib ja treenib ning meelt lahutab. Siia on armumine ju kohe sisse kirjutatud, kuid autor suutis selle läägeks minemata lahendada. Lõpp oli nii suur üllatus, et ootan juba kannatamatult, millal edasi lugesa saan. Mulle väga meeldis. 

pealkiri: "Daughter of the Moon Goddess"
autor: Tan, Lynn Sue
kirjastus: HarperYoyager
formaat:
 kõvakaaneline
lehekülgede arv: 512
ilmumisaasta: 2022

ISBN-10: 0008479291
ISBN-13: 9780008479299

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: "Die Tochter der Mondgöttin"

Goodreadsi hinnag: 5/5 

27 september 2024

Matt Brolly "Kuristik" (III)


"Kuristik" on sarja kolmas osa, kui te pole eelnevaid lugenud, aga plaanite, siis olge hoiatatud, et alljärgnev võib sisu natuke rikkuda.
Louise Blackwell üritab pärast venna surma eluga edasi minna, kuid see pole kerge. Suhted pereliikmetega on pingelised, sest kõik peavad oma leina ja kaotusevaluga kuidagi toime tulema. Louise ema otsib pudelist lohutust ning õetütar on teiste vastu agressivne.  
Tööle tagasi minnes määratakse Louise tapetud lammaste juhtumit uurima. Algselt natuke veider asi areneb loomade tapmisest, inimese mõrvaks ning kadunud lapse otsinguks. Kuigi ta ei tohiks, püüab Louise ka venna juhtumit edasi uurida.
Raamat mõjus rahuliku, loogilise järjena. Pärast lähedase surma ongi ju keeruline ja raske ning mul on hea meel, et autor seda teemat puudutas. Loen kindlasti edasi, sest tahan teada, mis autoril oma tegelastega plaanis on.

pealkiri: "Kuristik" (III)
autor: Brolly, Matt
tõlkija: Mikk, Nele
kirjastus: Eesti Raamat
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 324
ilmumisaasta: 2024

ISBN-10: 9916735271
ISBN-13: 9789916735275

inglise keeles: "The Gorge"
saksa keeles: "Die Schlucht"

Goodreadsi hinnag: 4/5

***Suur tänu kirjastusele Eesti Raamat!***


22 september 2024

Kristy Greenwood "The Love of My Afterlife"


Delphie on üksi elav kassitu ja lapsetu, üle kahekümnene naine, kelle ainuke lähedane suhe on naabri, härra Yooniga. Viimane ei räägi ja ei saa Delphie vadistamisele midagi vahele öelda. Nad saavad hästi läbi.
Ja siis Delphie sureb. Ei mingi raske haiguse, vaid külmutatud hamburgeri tõttu. Ta läheb taeva eelruumi, kus kohtub oma surmajärgse terapeudiga. Järgmise kliendina tuleb eelruumi üliseksikas meesterahvas, kes olevat Delphie hingesugulane. Viimane läheb aga maa peale tagasi, sest tema aeg pole veel käes. Terapeut on romantika fänn ja saadab Delphie samuti maa peale tagasi, kuid tingimusega, et kui ta kümne päeva jooksul oma elu armastust ei kohta, siis tuleb ta tagasi ning on lõplikult surnud. 
Algus mulle meeldis, kuid siis panin raamatu paariks päevaks kõrvale ja uuesti lugema hakates tundus see nii-nii tobe. Soovitan vahepausideta lugeda.

pealkiri: "The Love of My After Life"
autor: Greenwood, Kristy
kirjastus: Berkley
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 369
ilmumisaasta: 2024

ISBN-10: 0593816137
ISBN-13: 9780593816134

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: "Wolke Sieben ganz nach"

Goodreadsi hinnag: 2/5 


Erich Maria Remarque "Aeg antud elada, aeg antud surra"


Raamatu sündmused leiavad aset Kolmanda Reichi lõpupäevadel, mil reamees Ernst Graber lõpuks ometi Venemaa rindelt koju puhkusele saab. Teda ootab ees varemetes ja surnuid täis linn. Kodumaja on hävinud ning vanemad teadmata kadunud, keegi ei tea, kas nad veel eluski on. 
Sõda on ilmselgelt kaotatud. Kuigi elanikkonna seas on veel tõsiusklike natse, kes usuvad Hitlerisse ning Saksamaa võitu, siis enamike energia läheb ellujäämise peale. Tühja patriotismist, kui süüa ja elukohta pole. Selle kõige taustal kohtab Ernsti kunagist tuttavat Elisabethi, noored armuvad ja abielluvad. Kõik toimub ülikiiresti, sest puhkus on lühike ning Ernst peab tagasi rindele minema. 
Kunagi lugesin ma palju Remarque'i, kuid käesolev polnud mulle tuttav. Autor kirjutab lisaks rindel toimuvatele jubedustele ka Saksamaal endal toimuvast, millest ma palju lugenud pole, sest Saksa tsiviilelanikkonna kannatusi kirjanduses (mu arvates) eriti ei käsitleta. 
Hea, aga soovitada ma ei julge. Sõda pole kunagi ilus, kuid selles raamatus oli see kuidagi eriti jõhker ning võigas.

pealkiri: "Aeg antud elada, aeg antud surra"
autor: Remarque, Erich Maria
tõlkija: Tomberg, Victor
kirjastus: Sinisukk
formaat:
 kõvakaaneline
lehekülgede arv: 431
ilmumisaasta: 2024 (esmatrükk 1954)

ISBN-13: 9789949085309

inglise keeles: "A Time to Love and a Time to Die"
saksa keeles: "Zeit zu Leben un Zeit zu Sterben"

Goodreadsi hinnag: 4/5