20 juuli 2015

Janka Lee Leis "Vihmasaatjad"


Raamatus on kaks peategelast: Nora töötas ministeeriumis ametnikuna ning oli oma ülemusega armusuhtes. Peale suhte lõppemist lasi endine armuke ta vallandada ning naine jäi töötuks. Vaatamata otsingutele, et suutnud Nora pika aja jooksul uut töökoht leida ning lõpuks otsustas ta saarele vanavanemate majja elama kolida ja elu otsast alustada. Joonas oli ülikooli õppejõud, kel oli salasuhe abielus naisega. Kui armukese abikaasa petmise avastas, peksis ta Joonase läbi. Pärast haiglast väljasaamist otsustas mees linnast maale vanemate juurde kolida ja seal väikses kohas Nora ja Joonas kohtuvadki.
Ma pole tükil ajal oma hinnangutes nii mööda pannud kui selle raamatu puhul. Esmamulje tekkis sellest, et lüües raamatu suvalise koha pealt lahti lugesin:

"Joonas oigas vaikselt, hammustas oma eneseväärikuse võileivast ampsu, astus siis Liisi juurde, tõmbas püksiluku  lahti ja surus Liisi köögilaua kohale kummargile" (Leis, Janka Lee "Vihmasaatjad", lk. 80).

Minu sisemine jumalanna ohkas ja mõtles, et on nüüd varjundite eestikeelse versiooni otsa sattunud. Mul on hea meel, et eksisin, sest tegelikult on see raamat hoopiski uutest algustest ja võimalustest ning lugemist väärt. Algus on küll konarlik, autor näib oma stiili otsivat, kuid kannatage ära, edasi läheb paremaks.  

inglise keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar