25 jaanuar 2020

Alex North "The Whisper Man"


Lesestunud kirjanik Tom Kennedy kolib koos väikese poja Jakega uude linna-majja, värsket algust otsima. Nad ei tea seda, kuid Featherbankil on traagiline minevik. Kakskümmend aastat tagasi tegutses siin seeriamõrvar Frank Carter, kes röövis ja tappis viis last. Mõrvar istub vanglas, kuid nüüd kaob jällegi väike poiss, kelle juhtum meenutab väga Franki tegutsemisstiili. Asja asuvad uurima detektiivid Amanda Beck ning Pete Willis ja näib, et sel korral on asi seotud Tomi uue majaga.
Viimasel ajal olen üleskiidetud krimkades enamasti pettunud ja ei saanud minust sõpra ka "The Whisper Man-iga". Kui muul juhul oleksin ehk kirjutanud lauseid algusega, et  "idee oli hea, aga..." või "siin oli hea lugu peidus, aga...", siis antud juhul ei saa, sest tegelikult ei arva ma kumbagi. Miks? Esiteks jäi mulle mulje, et autor polnud lõplikult läbi mõelnud, mis žanris ta raamatut kirjutada tahab ning tulemuseks on "ei liha ega kala" tüüpi teos. Teiseks, kirjanik püüdis näidata erinevate inimeste vaatenurki, kuid tulemus jäi killustatuks ning peatükkide omavaheline side nõrgaks. Kolmandaks, võibolla pole see tegelaskuju suhtes aus, kuid antud juhul soovinuksin tavalist last. Jake on hea tegelaskuju, aga mõnes teises raamatus.
Mulle ei meeldinud ja ei soovita ka. Samas näitab Goodreadsi ülihea hinnag (keskmine hinne 4.08), et suurem osa lugejatest minuga ei nõustu.

pealkiri: "The Whisper Man"
autor: North, Alex
keel: inglise
kirjastus: Celadon Books
formaat: kõvakaaneline
lehekülgede arv: 355

ilmumisaasta: 2019
ISBN-10: 1250317991
ISBN-13: 9781250317995
  
eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: "Der Kinderflüster"

Goodreadsi hinnang: 1.5/5 (hinnang hüppas pidevalt ühe ja kahe vahepeal, otsustasin keskmise kasuks)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar