10 juuni 2018

Mina Baites "The Silver Music Box" (I)


1914. aastal astub juudi soost hõbedasepp Johann Blumenthal vabatahtlikuna sõjaväkke, Saksa riiki kaitsma. Enne sõtta minekut valmistab ta oma pojale Paulile mälestuseks väikese muusikatoosi.
Pool sajandit hiljem leiab londonlanna Lilian Morrison sama muusikatoosi oma surnud vanemate asjade seast. Toosiga koos on ka ema kiri, milles ta  selgitab Liliani päritolu. 
Raamatu sisukirjelduses on pikemalt kirjutatud, kuid ma jätaksin siinkohal pooleli, sest siis on lugejal ka üllatusmoment. 
Kahjuks veendun ma üha enam, et tegelikult ei oska ma ennustada, kuidas üks või teine raamat olema saab. "The Silver Music Box" oli mu nimekirjas pikka aega ning olin kindlalt veendunud, et see on ülihea raamat. Kahjuks pettusin. 
Tagantjärele mõeldes arvan, et mu pettumus tulenes pigem sellest, et raamatu tegevustik ei kulgenud selles suunas nagu olin endale ette kujutanud. Autor ei kirjuta halvasti ning raamatust kujunes hea perekonnalugu, kuid see polnud see, mida ootasin. Tean, et järg on saksa keeles juba olemas, kuid mind see lugema ei kutsu.

pealkiri: "The Silver Music Box"
autor: Baites, Mina
keel: inglise
kirjastus: AmazonCrossing
formaat: kõvakaaneline
lehekülgede arv: 263

ilmumisaasta:2017
ISBN-10: 1542048486
ISBN-13: 9781542048484
 
eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: "Die silberne Spieldose"

Goodreadsi hinnag: 2.5/5 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar