31 detsember 2021

Haruki Murakami "Tantsi, tantsi, tantsi"


Peategelane on kolmekümnendates lahutatud ja üksik meesterahvas, kes lihtsalt kulgeb... kuhugi.
Ühel päeval läheb tagasi Delfiini nimelisse hotelli, kus ta kunagi salapärase naisega aega veetis. Nüüd on hotellist järel vaid vana nimi ja hoonet asendab uus ja särav ehitis. Seal kohtab ta kolmeteistkümneaastast tüdrukut Yukit, kellele isa on kirjanik, ema aga kuulus fotograaf ja kumbki ei lase enda elu lapse olemasolust segada, sest kuidas muidu mõista, et tüdruk lihtsalt hotelli maha unustatakse. Meie nimetust mehetust saab Yukile omamoodi lapsehoidja ja on väga raske nende vanusevahest mööda vaadata ning selles mitte midagi veidrat näha.
Lugeja kulgeb koos peategelasega ning me kohtume tema teel ülejäänute omapäraste inimestega, näiteks ta kunagise sõbra ja nüüdse filmistaariga, kellega koos prostituute jagatakse. Ja loomulikult Lammasmehega, kelle osas olen siiani segaduses.
Loen Goodreadsist sisukirjeldust ja mõtlen, et ma ei saanud raamatule ikka üldse pihta. See oli ka mu teine Murakami ja esimese lugesin aastakümneid tagasi, nii et tema stiil on mulle tundmatu, ei oska ma ridade vahel lugeda. Arusaamatu osa vaheldub väga loetava ja huvitavaga, kuid tervikuna oli veidralt kütkestav. Ma arvan, et proovin veel kord, mõne teise raamatuga. 

pealkiri: "Tantsi, tantsi, tantsi"
autor: Murakami, Haruki
tõlkija: Juurikas, Margit
keel: eesti
kirjastus: Varrak
formaat:
 kõvakaaneline
lehekülgede arv: 432

ilmumisaasta: 2020 (esmatrükk 1988)

ISBN-13:
9789985350355

inglise keeles: "Dance, Dance, Dance"
saksa keeles: "Tanz mit dem Schafsmann"

Goodreadsi hinnag: 3/5 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar