31 detsember 2021

Arnaldur Indridason "Maetud minevik" (Inspektor Erlendur IV)


Reykjaviki lähedaselt ehitusplatsilt leitakse inimese luud. Esmase vaatluse järgi ei oska keegi oletada kui kaua need on maa sees olnud ja nii kutsutakse appi arheloogid.
Juhtumiga hakkab tegelema inspektor Erlendur. Kuna arheoloogid töötavad oluliselt aeglasemalt kui politseiuurijad, siis võtab skeleti väljakaevamine kauem aega, mis omakorda seab politseiuurimise tempo. Kõik kulgeb rahulikult ning see tekitab petliku mulje nagu oleks tegemist leebe juhtumiga. Tegelikult avaneb lugejale kohutav koduvägivalla lugu, milles printsist valgel hobusel, saab koletis. 
Olen juba mitmeid Erlenduri sarja raamatuid lugenud, aga ikka läbisegi, kuidagi ei jõua esimese osa juurde. Antud on sarja neljas ja nii hüppasin Erlenduri eraelu osas kuhugi keskele. Ta pere on lagunenud, suhted eksnaisega vaenulikud ning tütar on haiglas.
Mulle meeldis vahelduseks lugeda kriminulli, mille tegevus toimub kuskil mujal, kui Inglismaal. Autori stiil sobib mulle ja võimalusel loen temalt kindlasti midagi veel. Soovitan teielgi, "Maetud minevik" sobib lugeda ka eraldiseisvana.

pealkiri: "Maetud minevik"
autor: Indridason, Arnaldur
tõlkija: Noon, Eva
kirjastus: Eesti Raamat
formaat:
 e-raamat
lehekülgede arv: 252 (paberraamatus)
ilmumisaasta: 2021 (esmatrükk 2004)

ISBN-13: 9789916970751

inglise keeles: "Silance of the Grave"
saksa keeles: "Todeshauch"

Goodreadsi hinnag: 4/5 

***Suur tänu kirjastusele Eesti Raamat!"***

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar