04 mai 2024

Lilja Sigurdardòttir "Jäine päike" (I)


Áróra ja Ísafold on inglise-islandi segaperekonnast pärit õed. Áróra elab Londonis ja teenib elatist finantskuritegude uurimisega, ta on andekas nn. kadunud raha üles leidma. Ísafold elab koos elukaaslase Björniga Islandil, aga pole juba kaks nädalat ei telefonile vastanud ega Facebooki postitanud. 
Ema ärgitab Árórat õde otsima minema ehk oskab Björn midagi öelda, kui näost näkku küsida? Kohapeal selgub, et õde lasti töölt varguse pärast lahti ja keegi pole teda juba nädalaid näinud. Björn oli Ísafoldi suhtes vägivaldne, kuid naine läks alati mehe juurde tagasi. Kas Björnil on ta kadumisega midagi pistmist?
Paralleelselt Ísafoldi otsimisega tegeleb Áróra ka oma põhitööga ning uurib välja, mida sarmikas hotelliomanik Hákon varjab.
Kõrvaltegelastest on huvitavad Ísafoldi-Björni naabrid Olga ja illegaalne immigrant Omar (see tüüp ei meeldinud üldse, ma arvan, et tema taust polnud sugugi nii süütu, kui ta Olgale näitas) ning obsessivkompulsiivse häirega Grímur. Árórat aitab õe otsimisel ka politseiuurija onu (aga mitte tegelikult onu) Daníel.
Raamat läheb kiiresti edasi, peatükid on lühikesed ning lugu põnev. Lõpplahendus polnud küll mõnes mõttes üllatus, aga mulle meeldis ja asun nüüd kohe teist osa lugema. 

pealkiri:  "Jäine päike"
autor: Sigurdardóttir, Lilja
tõlkija: Suits, Leena
kirjastus: Eesti Raamat
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 270
ilmumisaasta: 2023

ISBN-13: 9789916703748

inglise keeles: "Cold as Hell"
saksa keeles: "Höllenkalt"

Goodreadsi hinnag: 4/5 

***Suur tänu kirjastusele Eesti Raamat!***

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar