28 mai 2020

Alison Weir "Jane Seymour: The Haunted Queen" (Six Tudor Queens III)


Oleme järjega jõudnud kolmanda kuningannani. Kui Henry VIII jaoks oli Jane Seymour abikaasadest arvatavasti kõige olulisem, sest naine sünnitas talle kauaoodatud poja, siis ajalooliste romaanide seisukohast on ta tagasihoidlik tegelane, kellest kirjutatud lood mind enamasti lugema ei kutsu.
Alison Weir püüab Jane'i lugejaile tuttavamaks ja lähedasemaks kirjutada ning räägib meile vanatüdrukust, keda keegi naiseks ei tahtnud, aga lõpuks kuninga tähelepanu haaras. Nii, et natuke Tuhkatriinu muinasjutu moodi.
Jane on nii iseloomu kui käitumise poolest Anne'i täielik vastand ning näis tõepoolest Henryt armastavat. Erinevalt Anne'st polnud tal aga võimalust oma kõrget positsiooni ära kasutada, sest selleks ajaks oli Henry võimukast naisest tüdinenud ning Jane teadis liigagi hästi, mis juhtub kuningannadega, kes kuninga tahtmist ei täida. 
Raamat ei ole sugugi halb, kuid Jane jättis mu täiesti ükskõikseks, temas ei olnud midagi, mis tekitanuks minus (eba)sümpaatiat. Samas oli ka huvitav, sest sarja esimesed kolm raamatut moodustavad väga hea terviku.  Katariina, Anne ja Jane olid nö. ametialaselt omavahel tihedalt seotud, näiteks oli Anne Katariina õuedaam ning me loeme tema suhtest Henryga nii Katariina kui Anne'i silmade läbi. See annab lugejale võimaluse näha samu sündmusi erinevatest vaatenurkadest ning mitmel juhul tuleb välja, et asjad polnud sugugi nii nagu need kõrvalseisjatele paistsid. Soovitan lugeda.

pealkiri: "Jane Seymour: The Haunted Queen" autor: Weir, Alison
keel: inglise 
kirjastus: Headline Review
formaat: kõvakaaneline
lehekülgede arv: 531

ilmumisaasta: 2018
ISBN-10: 1472227670
ISBN-13: 9781472227676
  
eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnang: 3.5/5

Samalt autorilt olen lugenud veel:
1. Alison Weir "Katherine of Aragon: the True Queen" (Six Tudor Queens I)
2. Alison Weir "Anne Boleyn: A King's Obsession" (Six Tudor Queens II)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar