01 november 2014

Joel Dicker "The Truth About the Harry Quebert Affair"


Marcus Goldman on noor kirjanik, kelle esikteos ta edetabelite tippu lennutas. Kahjuks on raamatu ilmumisest juba kaks aastat möödas ja uut ei paista kuskilt. Inspiratsiooni ja abi otsides võtab Marcus ühendust oma vana sõbra ja mentori, eduka kirjaniku Harry Quebertiga.  
Viimane elab vaikses Somerseti linnakeses rahulikku elu, mis peapeale pööratakse kui ta tagaaiast leitakse 1975. aastal kadunuks jäänud 15. aastase tüdruku Nola Kellergani jäänused. Harry tunnistab, et tema ja Nola olid armunud ning plaanisid koos põgeneda.
Tüdruku luude uurimine näitab, et ta mõrvati ning kahtlusalusena arreteeritakse Harry. Marcus jääb truuks sõbraks edasi ega usu, et Harry Nola tappis ning hakkab juhtumit omal käel uurima.
Lõpuks tuleb muidugi ka kirjutamisinspiratsioon tagasi ning sellega kaasneb kolme miljoni dollariline raamatuleping ja uus bestseller.
Raamatus on palju juttu kirjanikuks olemisest ja hea raamatu kirjutamisest. Kahjuks pole kirjanik oma nõu ise kuulda võtnud, sest üks oluline hea raamatu nõue on, et see peab õigel hetkel ära lõppema. "The Truth About the Harry Quebert Affair" ei lõppenud. Kui palju erinevaid pöördeid suudab üks lugu välja kannatada? Ilmselgelt mitte nii palju kui autor välja mõtles, sest mingil hetkel läks see minu arvates liiga maaslamaja peksmiseks ja seepärast ei anna ma ka raamatule Goodreadis rohkem kui 3 punkti.

saksa keeles: "Die Wahrheit über den Fall Harry Quebert"   
eesti keeles: pole ilmunud

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar