27 detsember 2021

Stephen King "Finders Keepers" (Bill Hodges II)


Kirjanik John Rothstein otsustas oma raamatute kangelasega Jimmy Goldiga lõpparve teha ning pole juba aastaid midagi avaldanud. Goldi fanaatiline austaja Morris Bellamy ei suuda autori otsusega leppida, tungib Rothsteini koju, tapab kirjaniku ja varastab seifis oleva raha ning märkmikud, mis eeldatavasti sisaldavad kirjaniku seniavaldamata töid. Morrisel on pärast tapatööd piisavalt aega, et varastatu ära peita, kuid mitte märkmikuid läbilugeda, sest ta satub teise kuritöö eest vanglasse.
Aastakümneid hiljem leiab selle varanduse Pete Saubers, kelle isa sai vigastada City Centeri veresaunas ning on nüüd töövõimetu. Perel on majanduslikult väga raske ja leitud raha aitab neil vee peal püsida.  Pete'ist saab John Rothsteini fänn. 
Kui Morris vanglast välja saab, siis on tema suurimaks sooviks oma varandus tagasi saada ja nii kummaline kui pole, ei hooligi ta mitte niivõrd rahast, kuid märkimikest. Bill, Holly ja Jerome aitavad Pete'l Morrisega toime tulla. 
Raamatuga ühelepoole saamine venis ja venis, ühel hetkel sain aru, et väldin selle edasilugemist täiesti teadlikult, sest kogu loo ülesehitus viitas sellele, et Morris ja Pete ühel hetkel kokku juhtuvad ja ma ei suutnud seda lugeda (lõpuks selgus, et oleks võinud veelgi hullem olla). Billy, Holly ja Jeromega oli tore uuesti kohtuda.

pealkiri: "Finders Keepers"
autor: 
King, Stephen
keel: inglise
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar