27 detsember 2021

Mika Waltari "Mikael Karvajalg"


Soome päritolu noormees Mikael Karvajalg seikleb koos oma sõbra Anttiga 16. sajandi Euroopas. Ta puutub kokku paljude tolleaegsete oluliste inimestega ning juhtub mitmete ajalooliselt tähtsate sündmuste keskele. 
Olin selle raamatuga hädas. Idee poolest meeldis mulle "Mikael Karvajalg" väga. Ajalooline romaan ja ajastu on ka täpselt need, mis mulle sobivad, aga ma ei talunud peategelast (vaid ühe peatükis oli mul temast kahju). Ta oli natuke koolitarkust saanud ja endast üliheal arvamusel, tegelikult aga rumal ja lihtsameelne. Antti mulle meeldis, ta oli asjalikum ja mõistlikum, aga Mikaeli silmis muidugi temast hoopis madalam ja rumalam. 
Goodreadsis võrdles üks lugeja teda Forrest Gumpiga (veel üks tegelane, keda ma absoluutselt ei kannata) ja kuigi ma olen sellega mingil määral nõus, oli Forrest parem inimene. Ta ei pidanud end mitte kunagi teistest paremaks ja oli üdini lojaalne.
Sama autori "Sinuhe" meeldis mulle väga ning stiili poolest seegi, kuid peategelane pani mu kannatuse tõesti proovile. Nii ei oskagi öelda, kas soovitada või mitte. Igal juhul julgen öelda, et kui käesolev ei sobi, siis ärge autorit kohe kõrvale heitke, proovige "Sinuhet".

pealkiri: "Mikael Karvajalg"
autor: Waltari, Mika
tõlkija: Saluri, Piret
keel: eesti

kirjastus: Varrak

formaat:
 kõvakaaneline
lehekülgede arv: 743

ilmumisaasta: 2020 (esmatrükk 1948)
ISBN-13: 9789985347775
 
eesti keeles: "The Adventurer"
saksa keeles: "Michael der Finne."

Goodreadsi hinnag: 3/5

***Suur tänu kirjastusele Varrak!***

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar