03 mai 2024

Miranda Cowley Heller "The Paper Palace"


Raamatu peategelaseks on viiekümneaastane, abielus ja kolme lapse ema Elle, kelle üks vanimaid sõpru on Jonas. Viimase poolt on see alati olnud sõprusest midagi enamat. Siinkohal vaidlevad mitmed lugejad mulle kindlasti vastu, et ka Elle armastas Jonast kogu südamest, kuid mulle jäi terve raamatu jooksul tunne, et Elle oli oma tausta tõttu emotsionaalselt nii katki, et ta polnud võimeline end nii palju avama, et kedagi südamest armastada. 
Aastatepikkune lähedus viib lõpuks selleni, et nad seksivad ning see seab kogu tuleviku kahtluse alla. Kas mõlemad jäävad koos oma abikaasadega või minnakse lahku ning lõpuks saavadki /jäävadki Jonas ja Elle kokku? Tegelik lõpp jääb lahtiseks ning teisedki lugejad pole ühisel arvamusel. Mina isiklikult arvan, et Elle jäi Peteri juurde.   
"The Paper Palace" on hea näide sellest, kuidas teose välimuse järgi ei tohiks sisu üle otsustada. Roosamannavahulist suvelugemist siit ei leia ning raamat peaks tulema hoiatusega, et selles on laste seksuaalset väärkohtlemist. 
Kui lahtine lõpp väljaarvata, siis mulle meeldis.

pealkiri: "The Paper Palace"
autor: Heller, Miranda Cowley
kirjastus: Riverhead Books
formaat:
 kõvakaaneline
lehekülgede arv: 400
ilmumisaasta: 2021

ISBN-10: 0593329821
ISBN-13: 9780593329825

eesti keeles: "Paberloss"
saksa keeles: "Die Papierpalast"

Goodreadsi hinnag: 4/5


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar