23 oktoober 2023

Anders de la Motte, Måns Nilsson "Maakleri surm" (I)


Politseinik Peter Vinstonil saadetakse sundpuhkusele, stressi maandama ja närve rahustama. Nii sõidabki ta maale eksnaise juurde, oma teismelise tütre Amanda sünnipäevale.
Juba sünnipäevapeol selgub, et maalilises Österlani kogukonnas on suur tüli lahti. Maakler Jessie Anderson ostis rannas asuva maalapi ja lasi sinna inetu majamüraka ehitada. Uus ehitus ei sobi kohaliku stiiliga kuidagi kokku ja on külaseltsi inimestele pinnuks silmas. Jessie tegemisi saboteeritakse nii avalikult, kui ka anonüümselt. Kui ta surnuna leitakse ja juhtum lõpuks mõrvaks tunnistatakse, siis on kahtlusaluste ring lai ja Peter hakkab puhkusele vaatamata juhtumi uurimisel abistama.
Tavaliselt armastatakse raamatudetektiividele alkoholiviga külge kleepida, kuid Peteri omapäraks on ta monkilik pedantsus. Kohaliku politseiniku sõnu laenates on ta segu audiitorist ja Briti lordist. Seda viimast kindlasti Peteri riietumisstiilile viidates.
Olemuselt meenutas natuke "Midsomeri mõrvu", mille tegevus toimub ju samuti väikeses kohas. Mulle meeldis, sest tegelased olid elulised ja usutavad. Eriti kass.
Tahaksin juba sarja teist osa lugeda, sest huvitab, kuidas Tove ning Peteri koostöö areneb. Viimase puhkus kestab ju veel.

pealkiri: "Maakleri surm"
autor: De La Motte, Anders; Nilsson, Måns
tõlkija: Papp, Kadri
kirjastus: Varrak
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 341
ilmumisaasta: 2022

ISBN-13: 9789985355619

inglise keeles: pole ilmunud
saksa keeles: "Der Tod macht Urlaub in Schweden"

Goodreadsi hinnag: 3.5/5 

***Suur tänu kirjastusele Varrak!"***

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar