24 detsember 2022

Sally Hepworth "The Good Sister"


Rose ja Fern on kaksikud ning väga, väga lähedased. Fern on (arvatavasti) autistlik (teda pole diagnoositud) ja töötab kohalikus raamatukogus, kus tema eripäraga arvestada osatakse. Rose on abielus, kuid suutmatus rasestuda, tekitab suhtes pingeid. Fern otsustab õde aidata ja ta plaan on lihtne - leida mees, jääda rasedaks ning siis laps Rose'ile ja ta mehele kasvatada anda. Kuid plaanid ja tegelikkus on kaks erinevat asja. Ferni rasedus toob Rose'is välja küljed, millest Fern enne teadlik polnudki ja lõpuks pole ta enam kindel, kas üldse tahabki oma last ära anda.
Raamatu pealkiri on "The Good Sister", mis tõlkes tähendab "Hea õde" ning arusaam, keda selle all mõeldakse, muutub kogu aeg. Idee poolest huvitav, kuid mulle eriti ei meeldinud.
Esiteks tundus mulle, et me ei saanud tervikpilti. Ma oleksin tahtnud lugeda ka ema vaatenurka, et teada saada, kuidas sündmused tegelikult kulgesid. Teiseks, Ferni ja Waldo suhe meenutas mulle "The Rosie Project'is" olevat. Ma ei ütle, et see on üks-ühele maha kirjutatud, aga väga sarnane küll. Kolmandaks sain väga pahaseks nii ema, kui Rose'i abikaasa peale, kes kogu aeg teadsid, milline Rose on, kuid õigel ajal ei sekkunud. Positiivne oli, et kuigi Fern ühe perekonna kaotas, leidis ta uue asemele ja ei jäänud üksi. 
Oma arvamuse põhjal ma ei soovitaks, kuid lugesin seda oma raamatuklubi raames ja teistele teistele liikmetele meeldis väga.

pealkiri: "The Good Sister"
autor: Hepworth, Sally
kirjastus: St. Martin's Griffin
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 336
ilmumisaasta: 2022 (esmatrükk 2021)

ISBN-10: 1250120969
ISBN-13: 9781250120960

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 2/5 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar