19 jaanuar 2020

Anders de la Motte "Talvetuli" (III)


Kui noored 1987. aasta luutsinaööl (13. detsembril) Skåne puhkemajas pidu peavad, puhkeb tulekahju, milles hukkub noor neiu. Laura Aulin on üks neist, kes tookord eluga pääses ning ta pole õnnetuseööst alates Skånes käinud, kuid tädi surm ja pärandus sunnivad teda tagasi minema.
Miski pole enam nii nagu aastakümneid tagasi. Kohalikud pole tookordsetest sündmustest üle saanud ning kui samaaegselt ta saabumisega hakkavad toimuma ka uued tulekahjud, muutub suhtumine Laurasse vaenulikuks. On ju loogiline arvata, et tal on nende õnnetustega mingi seos? 
Raamat haaras mind esimesest leheküljest ja oli põnev kuni viimaste ridadeni. Järk-järgult tuleb välja, mis tookord tegelikult juhtus ja see on hoopis midagi muud, kui senini arvatud on. Kui otsida, siis leiab loomulikult ka puudusi, näiteks ei tulnud teismeliste armukolmnurk üllatusena ning lõpus on rohkem pöördeid kui Mehhiko seebikas, kuid lõppkokkuvõttes ei muutnud see mu hinnangut.
Mu arvates sobiks see väga hästi neile lugejatele, kes otsivad põnevust, kuid ei armasta liiga veriseid kriminulle.  Loodan varsti ka sarja esimese raamatu oma riiulile saada ja läbi lugeda.

pealkiri: "Talvetuli"
autor: de la Motte, Anders
tõlkija: Papp, Kadri
keel: eesti 
kirjastus: Varrak
formaat: pehmekaaneline
lehekülgede arv: 376

ilmumisaasta: 2019 (esmatrükk 2018)
ISBN-13: 9789985347843
  
inglise keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnang: 4.5/5 

***Suur tänu kirjastusele Varrak!***

Samat autorilt olen veel lugenud:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar