26 november 2022

Helen Cox "Mõrv toomkiriku lähistel" (I)


Raamatukoguhoidja Kitt Hartley on vanatüdruk, kes armastab kübaraid (ning minu nägemuses ka pikki seelikuid) ja Earl Gray teed. Ühel heal päeval leitakse ta hea sõbranna Evie endine poisssõber Owen mõrvatuna. Keegi on talle sulepea südamesse löönud ning kõik viitab Evie süüle.
Kitt ei usu, et ta sõbranna mõrvaks võimeline on ja hakkab asja oma käe peal uurima, sest politseist pole abi - nemad on enda arvates juba tapja leidnud. Tuleb välja, et Kittil on selle detektiiviasja peale annet, kuid kahjuks tuleb laipu kogu aeg juurde, nii et õige kurjategijani jõudmine võtab natuke aega.
Tunnistan ausalt, et alguses ei hakanud raamat mul üldse vedama ja seda just Kitti pärast. Ta oli nii veider, et üldse ei sobinud tänasesse päeva. Minu nägemuses oli ta sama vana ja omapärane kui miss Marple, olin päris üllatunud, kui selgus, et ta on oluliselt noorem. Ning tal on endine poisssõber. 
Minu suureks üllatuseks hakkas Kitt mulle lõpuks nii meeldima, et hankisin endale kõik praeguseks ilmunud raamatud. Nii, et andke aega. 

pealkiri: "Mõrv toomkiriku lähistel"
autor: Cox, Helen
tõlkija: Rüütel, Eve
kirjastus: Eesti Raamat
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 324
ilmumisaasta: 2022 (esmatrükk 2019)

ISBN-13: 9789916703090

inglise keeles: "Murder by Minister"
saksa keeles: "Mord am Münster: Miss Hartley und das Rätsel um den toten Ex-Freund"

Goodreadsi hinnag: 3.5/5

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar