08 veebruar 2016

Andy Weir "The Martian"

Kuus päeva tagasi oli astronaut Mark Watney üksi esimesi Marsi pinnal kõndinud inimesi. Meeskonda tabanud tolmutormis kaotavad ülejäänud liikmed Marki silmist, jätavad ta hukkunu pähe maha ning lahkuvad planeedilt. Kuid Watney jäi ellu ja tänapäevase moodsa Robinson Cruseona suudab ta oma teadmiste, andekusega ning lõputu optimismiga end elus hoida ning lõpuks isegi ära päästa lasta.
Tunnistan ausalt, et olen keemias, füüsikas, raketiteadustes ja kõigis muus raamatus mainitud tehnilis-teaduslikes faktides täielik võhik ja nüüd ei oskagi öelda, kas see oli "The Martiani" lugemisel õnn või õnnetus. Ühelt poolt ei oska ma hinnata, kui võimsa ja põhjaliku töö on kirjanik ära teinud, aga teisalt ei saa ma ka aru, kui ta lihtsalt mingit jama kirjutas. Seega jätsin selle osa lihtsalt kõrvale ja nautisin lugemist ning kui ma peaksin kunagi üksildasele saarele (loe planeedile) jääma, siis tahaksin küll, et Mark Watney kohe võtta oleks (soovitavalt Matt Damoni kehastuses).

eesti keeles: "Marslane"
saksa keeles: "Der Marsianer: Rettet Mark Watney"

Goodreadsi hinnang: 4/5 (täis 5 punkti ei pannud tohutu hulga tehniliste andmete tõttu)


2 kommentaari:

  1. Minu insenerist kaasa arvas, et autor on tõesti kõvasti tööd teinud tehnilises osas. Tema jaoks olid need osad väga huvitavaks :)
    Siin tema arvamine. Mina lugesin ka ja pigem libisesin väga kiiresti "igavatest osadest" üle. Peaks ütlema, et peale lugemist soovitan ka film ära vaadata. Nad täiendasid teineteist päris hästi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suur tänu selle kommentaari ja lingi eest eest! Nii tore on teada, et see tehniline osa asjalik ja tõene on. Filmivaatamine on plaanis, kuid raamatukogus pole järjekord veel minuni jõudnud. :)

      Kustuta